baltas molio tinkasAPDAILINIS MOLIO TINKAS TINKUOJAMAS ANT:

  • Molio tinko
  • Gipsinio tinko
  • Kalkinio tinko
  • Cementinio tinko
  • Gipso kartono
  • Gipso plaušo
  • Cemento, pjuvenų ir kt. statybinių plokščių, kurios skirtos tinkuoti ar glaistyti.
  • Seniau glaistytų, dažytų ir pašiauštų paviršių.
  • Klasikiniu Mr. Clay tinku nutinkuotų krosnių, židinių.

 APRAŠYMAS                                              

Mr.Clay apdailinis  molio tinkas sukurtas ir  pagamintas Lietuvoje  iš natūralių žaliavų ir yra skirtas gyvenamųjų ir visuomeninių patalpų vidaus apdailos darbams. Molio tinkas gali būti tinkuojamas lygiai arba lenktais judesiais. Išdžiūvusi siena turi lengvus šešėlius, kurie sukuria unikalų, jaukų vaizdą. Molio tinkas palaiko gerą patalpų mikroklimatą, antistatiškas – nelimpa dulkės, akumuliuoja šilumą, vasarą skleidžia malonią vėsą, neutralizuoja kvapus ir teršalus, lengvai perdirbamas, natūralus ir ekologiškas, lengva ir malonu dirbti, o pasigaminus tirštesnį – galima modeliuoti įvairias struktūras ir piešinius.

SPALVOS

 Mr. Clay turi 54 spalvų paletę, kurią sudaro mineraliniai pigmentai, parduodami atskirai. Norint gauti pasirinktą spalvą iš paletės, indelį su mineraliniu pigmentu reikia maišyti su apdailiniu baltu molio tinku . Neradus tinkamos spalvos, galima ją kurti savarankiškai, maišant pigmentus tarpusavyje. Taip pat į molio tinką galima dėti tokius priedus kaip: šiaudai, žėrutis ir pan.

SUDĖTIS

Vandeniu skiedžiamas balto molio, marmuro ir technologinių priedų mišinys.

Mišinį sudarantys komponentai nėra kenksmingi.

MAIŠYMAS IR NAUDOJIMAS

1 kg. mišinio reikia 250 – 400 ml. vandens. Molio tinko mišinį palaipsniui supilti į  kubilą su švariu vandeniu ir gerai išmaišyti, kad neliktų grumstelių. Leisti mišiniui 30 min. arba ilgiau brinkti ir po to dar kartą permaišyti. Mišinys iš pradžių gali atrodyti labai skystas, bet per 30 min. jis sutirštės. Vėliau jei mišinys per tirštas – papildomai įpilkite vandens.

Prieš tinkuojant apdailiniu tinku paviršiaus drėkinti nereikia. Tinkuojant sienas, kur įrengta hidroizoliacija, jas reikia nugruntuoti  su sukibimą gerinančiu gruntu. Skirtas tinkuoti apdailiniu plonu  2-3 mm sluoksniu, geriausias rezultatas pasiekiamas, kai tinkuojama per 2 kartus po 1 mm.

Norint formuoti raštus, piešinius ar originalias faktūras –  pasigaminkite tirštesnį mišinį, naudodami mažiau vandens.

DARBO IR MAIŠYMO ĮRANKIAI

Tinko maišymui naudojami specialūs mišinių maišytuvai, skirti tinkui maišyti. Dirbant namų sąlygomis, galima naudoti galingesnes drėles su reguliuojamomis apsukomis.

Tinkuojant apdailiniu sluoksniu galima naudoti  tipines glaistykles, metalines tinkuotojo trintuves, kempines, šepečius bei kitokias pagalbines priemones, siekiant norimo rezultato. Tinkuojant mechanizuotai – tinka įrengimai, skirti struktūriniams tinkams išpurkšti. Įrankiai plaunami vandeniu.

TECHNINIAI DUOMENYS

Standartas LST EN 998-1:2017
Sukibimo stipris 0,2 N/mm2(MPa)
Smulkumas, ne didesnis kaip 0,5 mm
Vandens kiekis 250-400 ml/ 1kg
Tinko sluoksnio storis tinkuojant dviem kartais ~2-3 mm
Tinkuojant 1 kartu maksimalus tinko storis ~1 mm
Tinkavimo temperatūra > +5
Tinkavimo drėgmė < 70%
Džiūvimo trukmė Nuo 4h iki 24h
Sauso mišinio sąnaudos ~0,7 kg/m2/1mm
Sumaišyto mišinio panaudojimo laikas 72 h
Sandėliavimo laikas 36 mėn
Spalva Balta
Pakuotė 25 kg