Mineraliniai spalvų pigmentai

Apdailiniam molio tinkui spalvas suteikia mineraliniai pigmentai bei įvairių spalvų moliai. Indelio turinį reikia maišyti su Mr. Clay baltu apdailiniu molio tinku (25kg. pakuotė), norint gauti pasirinkto numerio spalvą iš Mr. Clay spalvų paletės.

Į visą vandens kiekį, reikalingą 25 kg. molio tinko mišiniui (žr. ant molio tinko pakuotės), suberti indelio turinį, gerai išmaišyti ir leisti šiek tiek pastovėti, dar permaišyti ir tada į vandenį su ištirpusiu mineraliniu pigmentu pilti 25 kg. sauso molio tinko mišinio. Toliau vadovautis instrukcijomis, nurodytomis ant molio tinko pakuotės.

Verta žinoti: mineraliniai pigmentai linkę sulipti į mažus guzelius, todėl maišant gali prastai išsimaišyti ir tinkuojant vietomis palikti ryškesnius dryžius. Jeigu yra galimybė, geriausiai būtų pigmentą pilti į vandenį per smulkų sietelį, šiek tiek mechaniškai patrinant, o jeigu galimybės persijoti nėra, tiesiog reikia su glaistykle tinkavimo metu pigmentą ant sienos išsklaidyti kol šlapias ir jokių dryžių neliks.

mineraliniai spalvų pigmentai